Použité suroviny receptu Zeleninový vývar se sýrovými tyčkami:
250 g mrkve
| 1 l zeleninového vývaru
| 50 g sýra
| 1 žloutek
| 1 porek
| 150 g listového těsta
| 2 lžíce mléka
Postup přípravy receptu Zeleninový vývar se sýrovými tyčkami:
Sýr nastrouháme. Listové těsto rozválíme na plát, který po délce rozřízneme na 4 pruhy. Žloutek rozmícháme v mléce a pruhy těsta touto směsí potřeme. Posypeme sýrem, který lehce přitiskneme. Pruhy stočíme do spirálek, položíme plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme na 200°C asi 15 minut.
Mezitím očistíme a na jemné proužky nakrájíme mrkev. Pórek také očistíme, omyjeme a nakrájíme šikmo na špalíčky. Zeleninový vývar přivedeme do varu a připravenou zeleninu v něm asi 8 minut povaříme.
Zeleninový vývar rozdělíme do talířů a podáváme se sýrovými tyčkami.
Fotky receptu Zeleninový vývar se sýrovými tyčkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!