![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
30. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborová polévka po šumavsku: Očištěnou zeleninu a sušené houby dáme dusit s trochou vody do poloměkka. Přidáme na kousky pokrájené brambory, okmínujeme, osolíme, zalijeme vodou a a ... …více»
|
![]() |
30. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlá zelňačka: Zelí pokrájím, aby nebylo tak dlouhé, brambory na kostky dám vařit zvlášť. Do zelí dám kmín, trochu ho osolím, pak přidám změklé brambory, a buďto na kostičky nakrájenou anglickou, a nebo dvě rozšleha ... …více»
|
![]() |
30. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlý český boršč: Na másle podusíme zcezené zelí, zalijeme ho vodou, přidáme zcezenou řepu, a necháme vařit na mírném ohni.
Mezitím v malém kastrůlku osmahneme cibulku s klobáskou, a přidáme to do hrnce. Dáme masox, r ... …více»
|
![]() |
30. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka řeřichová: Cibuli drobně usekáme, opereme a nasekáme řeřichu, dáme do pánve na rozpuštěné máslo a na mírném ohni necháme několik minut. Potom přidáme mouku a za stálého míchání mléko. Přivedeme do varu a udržuje ... …více»
|
![]() |
30. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Polévka vločková: vyprané vločky vaříme spolu se zeleninou 15 minut. Zahustíme světlou jíškou,vmícháme sýrové vejce, přidáme 2 lžíce polévkového koření a zjemníme 2-3 lžícemi mléka nebo smetany. Zdobíme drobně krájenou ... …více»
|
![]() |
29. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulová polévka s křenem : Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, osmažíme je na másle a zaprášíme moukou. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Rajčata spaříme, oloupeme slupky a nakrájíme na kostičky. Přidáme k polévce a přisolíme. ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Rybí polévka z tilapie : Zeleninu oloupeme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na kostičky, pórek nasekáme na drobno, celer a petržel nastrouháme na hrubo. Cibuli nasekáme na delší kostky, brambory nakrájíme na plátky. Zeleninu, bobko ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Ruský boršč: Maso dáme do hrnce, zalijeme asi 1,2-2 l vody, přidáme cibuli, nové koření, bobkový list, pepř, sůl a zvolna vaříme 2 hodiny. Maso vyndáme dřív, aby se nerozvařilo. Očištěnou a nakrájenou zeleninu ... ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Polévky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Moravská zelňačka: Sušené houby dáme přes noc namočit do vody. Cibuli a česnek dáme spěnit do 4 lžic oleje. Mezitím si oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a dáme do 2,5 litru vody. Přidáme 6 kuliček nového kořen ... …více»
|
![]() |
28. 01. 2008 Polévky Žádné hodnocení
Příprava receptu Houbová smetanová polévka: Všechnu zeleninu a bramboru nakrájejte na jemné kostičky nebo nudličky. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, přilijte olej, vsypte zeleninu a bramboru. Asi tři minuty opékejte a promíchávejte.
Do hrnce ... …více»
|