Použité suroviny receptu Bramborová polévka (bramboračka):
přiměřeně bramborů
| lžičku soli
| zeleninu do polévky
| 1 cibuli
| 2 stroužky česneku
| podle množství mouky
Postup přípravy receptu Bramborová polévka (bramboračka):
Do hrnce přisypeme s vodou přisypeme zeleninu do polévky, potom přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Mezitím si oškrabeme brambory a nakrájíme na drobné kostičky. Potom přidáme sůl a necháme povařit dokud brambory nezměknou.
Nakonec si uděláme jíšku z mouky a másla. Množství mouky pro 3 porce je přibližně dvě lžíce.
Nakonec jíšku vsypeme do polévky a kvrdlačkou promícháme tak, aby nám tam nezůstaly hrudky a přidáme majoránku. Polévku chvilku povaříme a potom můžeme servírovat.