400 g brambor
| 400 g uzeniny /gothaj, dietní salám, špekáček, vuřt apod/
| 2 lžíce oleje
| 2-3 stroužky česneku
| 1 střední cibule
| 3 lžičky sladké papriky
| trochu soli
| 2 bobkové listy
| 2 kuličky nového koření
| 2 lžíce hladké mouky
| 1litr vody
| 1 masox
| 2 lžičky polévkového koření
Postup přípravy receptu Brgul:
Na oleji osmažím jemně nakrájenou cibul do zlatova. Přidám nastrouhanou uzeninu /co dům dal/ a orestuji. Pak přidám na kostičky nakrájené brambory, utřený česnek se solí, sladkou papriku a orestuji. Přidám bobkový list a nové koření, masox. Vařím až budou brambory měkké. Zahustím rozšlehanou hladkou moukou ve vodě a nakonec přidám polévkové koření.
Fotky receptu Brgul:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!