Použité suroviny receptu Chřestová krémová polévka:
250g chřestu
| 1 cibule
| 50 g másla
| 200 g smetany na šlehání
| 200 ml mléka
| 800 ml vody
| 1 kostka slepičího bujonu
| dle chuti: pepř a sůl
| dle chuti: muškát. oříšek
| 2 žloutky
| 2 krajíčky toastového chleba
| 2 lžíce oleje
| dle potřeby: kerblík nebo pažitka
Postup přípravy receptu Chřestová krémová polévka:
Očistěný omytý chřest nakrájet na 3 cm kousky. Nadrobno nasekaná cibule se nechá na tuku zesklovatět. Přidat chřest a cca 1 min. podusit, za stálého míchání.Přilít polovinu smetany, mléko a vodu.Ochutit bujonem, pepřem a špetkou muškátu. Asi 7 minut vařit. Mezitím ušlehat ze zbytku smetany tuhou šlehačku a vmíchat do ní žloutky.
Krajíčky chleba nakrájet na kousky a na oleji opéci. Šlehačku vmíchat do polévky a tu ještě jednou nechat krátce povařit.
Na talíři posypat kostičkami chleba a sekanými bylinkami.