1 1/2 l vody
| 2 velké brambory
| 1 velká mrkev
| 1 petržel
| 1/2 celeru
| 5 růžičkových kapust
| 1 lžíce másla
| čerstvé nebo sušené hub
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 cibule
| 1 prolisovaný česnek
| 1 vajíčko
| majoránka
| pepř
| sůl
| pažitka nebo petrželka
Postup přípravy receptu Domácí bramboračka:
V kastrůlku si připravíme z mouky a másla jíšku. V osolené vodě v hrnci uvaříme pokrájené brambory, houby a zeleninu. (Sušené houby předem namočíme v horké vodě a slijeme je, čerstvé zase vaříme o něco déle). Až jsou brambory měkké, přidáme do polévky jíšku a prolisovaný česnek. Nakonec polévku dochutíme solí a kořením. Do vroucí polévky klepneme jedno vajíčko a polévku ještě asi 5 minut povaříme.