Postup přípravy receptu Drůbeží vývar s kuřetem a játrovými noky:
Kuře očistíme a omyjeme, cibuli a 3 stroužky česneku oloupeme. Papriku zbavíme zrníček a opláchneme.
Kuře vložíme do hrnce, přidáme vodu, koření, sůl, cibuli a 1 stroužek česneku. Vaříme na mírném ohni do měkka. Asi v polovině přípravy přidáme zelenou papriku a kostku zeleninového bujonu.
Připravíme játrové noky: Kuřecí játra zbavíme blan a opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme do misky spolu se 2 stroužky česneku, pepřem a špetkou soli. Vše krátce rozmixujeme. Vmícháme vejce, strouhanku, mouku a solamyl. Těstíčko nemá být tekuté, ale středně husté. Podle potřeby ho můžeme zahustit strouhankou.
Noky vaříme zvlášť v osolené vodě na mírném ohni. Těstíčko vkládáme pomocí namočené kávové lžičky. Jakmile noky vyplavou, necháme je asi ještě 2 minuty povařit. Hotové scedíme.
Měkké kuře vyjmeme z vývaru a maso obereme a nakrájíme na kousky. Vývar scedíme a vložíme do něj maso a játrové noky.
Sypeme hustě pažitkou nebo petrželkou. Podáváme s bílým pečivem.