Postup přípravy receptu Drůbková polévka s knedlíčky:
Dobře opláchnuté kuřecí drůbky zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na drobné kostičky, osolíme a trochu opepříme. Vaříme cca 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme světlou jíšku z hladké mouky a másla na zahuštění. Dále si připravíme knedlíčky do polévky. Knedlíčky: máslo umícháme se žloutkem, osolíme, opepříme, přidáme natrhaný rohlík nasátý mlékem, jemně nasekanou petrželku (pažitku), vmícháme sníh z bílku a zahustíme strouhankou. Z této hmoty potom tvarujeme kuličky. Když jsou drůbky a zelenina měkké, vhodíme do polévky postupně knedlíčky. Necháme chvíli povařit, potom polévku zahustíme jíškou a dochutíme dle chuti - masox, podravka, maggi. Vhodíme na drobno nakrájenou petrželku a ještě krátce povaříme.