Použité suroviny receptu Gulášová polévka s kukuřicí:
1 paprika červená
| 3 lžíce mouky
| 1 kg hovězího masa na guláš
| 1 plechovka kukuřice
| 2 lžíce protlaku raj.
| 1 bobkový list
| 2-3 cibule
| 1 bílé zelí
| 1,5 l vývaru
| 1 pórek
| sladká paprika
| 1 chilli paprička
| 4 brambory
| pálivá paprika
| sůl
| pepř
Postup přípravy receptu Gulášová polévka s kukuřicí:
Hovězí maso nakrájíme na menší kostky, rychle osmažíme na pánvi na oleji.
Přendáme do hrnce, zalijeme vývarem a spolu s bobkovým listem dusíme asi hodinu na mírném ohni. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme dozlatova a přidáme k masu. Okořeníme soli a pepřem a necháme dusit.
Brambory nakrájíme na kostky, papriku a čtvrtku zeli na nudličky, pórek na kolečka. Nakrájenou zeleninu a kukuřicí přidáme do polévky na 30 minut před koncem vaření, když maso bude skoro měkké.
Připravíme sladkou a pálivou paprikou (půl lžičky) a najemno nakrájenou chilli papričkou. Místo chilli papričky můžeme použit sušené chilli nebo přidat víc pálivé papriky.
Nakonec do gulášové polévky vmícháme rajčatový protlak a mouku rozmíchanou v troše vody. Krátce povaříme.