Použité suroviny receptu Hanácká fazolová polévka:
1 - 2 hrnky bílých fazolí (předem namočit)
| cca 300 g uzeného masa (jaké kdo rád)
| troška kopru (třeba i sušený)
| máslo a mouka na jíšku
| cca 1 dl smetany nebo šlehačky
| sůl
| ocet na dochucení
Postup přípravy receptu Hanácká fazolová polévka:
Namočené fazole dáme vařit spolu s masem až do měkka. Maso vyjmeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci uděláme z másla a mouky světlou jíšku, kterou rozředíme vodou nebo vývarem + voda z fazolí, osolíme dle chuti. Přidáme fazole, maso, smetanu a jemně nakrájený kopr. Necháme provařit a dochutíme octem.
Polévka je přiměřeně hustá a velmi jemné chuti. Kdo nemá rád kopr, může jej vynechat, ale v originálním receptu nesmí chybět :-)