Postup přípravy receptu Polévka z restovaných rajčat se smetanou dle ainsleyho harriotta:
Rajčata, neoloupané palice česneku a červenou cibuli rozpůlíme a s tymiánem rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme hrubou solí a pepřem a pečeme pod rozpáleným grilem asi 20 minut až jsou skoro měkké a malinko opálené.
Z plechu odebereme cibuli a česnek a zbylá rajčata zalijeme polovinou vývaru z MAGGI Zlatého zeleninového bujónu a dáme na 10 minut zpět do trouby. Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme na pastu.
Plech vyjmeme z trouby, odstraníme větvičky tymiánu a pak vývar a s rajčaty také přelijeme do mixeru a všechny zbytky z plechu tam pečlivě vyškrábneme, třeba pomocí gumové stěrky nebo dřevěné vařečky.
Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu ("créme fraîche"), mírně ohřejeme a dochutíme MAGGI Harmonií chuti.
Přidáme petrželku a nalijeme na talíře a podáváme s teplými kostečkami opečeného chleba.