Postup přípravy receptu Hovězí vývar s krupicovými noky:
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky dlouhé 5 cm. V hrnci ohřejeme vývar, zeleninu v něm uvaříme a vyjmeme. Máslo ušleháme do pěny a zvolna vmícháme krupici a vejce. Osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a necháme asi 30 minut stát. Do varu uvedeme dostatečné množství osolené vody a uvaříme zkušební knedlíček. Bude-li příliš měkký, vmícháme do těsta ještě trochu krupice. Hovězí vývar znovu uvedeme do varu. Z krupicového těsta vypichujeme 2 lžičkami malé nočky a v napůl uzavřeném hrnci, asi 20 minut, vaříme pod bodem varu. Přidáme zeleninové nudličky a krátce prohřejeme. Podáváme sypané petrželkou.