Vložil: | Uuu |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Jarní polévka s nočky:
50 g másla
| 2 lžíce olivového oleje
| 4 karotky na nudličky
| 600 g jarní zeleniny (petržel, celer, kedluben, ředkvikčky, cibulka, pórek, hrášek, květák apod.)
| 1 stonek libečku s lístky
| 2 l vody nebo kuřecího vývaru
| sůl
| pepř
| Nočky:
| 2 vejce
| 50 g strouhaného sýra
| sůl
| 100 g hrubé mouky
| špetka muškátového květu
| 1 lžička nasekané pažitky
Postup přípravy receptu Jarní polévka s nočky:
V hrnci rozehřejte máslo i olej a osmahněte na něm zeleninu, květák rozeberte na růžižky, ostatní pokrájet na nudličky či plátky. Zalijte vlažnou vodou nebo vývarem, osolte, přidejte koření i libeček a přiveďte k varu, krátce povařte.
Než se začne polévka vařit, smíchejte všechny suroviny na nočky, ty vykrajujte lžičkou přímo do zeleninového vývaru a vařte ještě asi 5 minut. Podle potřeby dosolte a dochuťte, nakonec posypte čerstvou petrželkou.
Fotky receptu Jarní polévka s nočky:
Fotky vložil: alenatoni