Vložil: | Slunicko |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Kaldoun z drůbků:
300 g kachní nebo husí drůbky
| 1 cibule
| 100 g kořenová zelenina
| 2 lžíce máslo
| 3 lžíce hladká mouka
| 100 g rýže
| 0,3 l mléko
| 1 mletý muškátový květ
| 1 bobkový list
| špetka nové koření, celý pepř, petrželová nať, polévkové koření, sůl
Postup přípravy receptu Kaldoun z drůbků:
Drůbky očistíme, dobře propláchneme v teplé a studené vodě a dáme do osolené vody vařit. Přidáme očištěnou zeleninu, cibuli a 1 bobkový list, a po 3 kuličkách nového koření a celého pepře.Vařené drůbky přesekáme na menší kousky, žaludky a srdce nakrájíme na plátky. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, okořeníme jí mletým květem, a za stálého míchání přiléváme procezený vývar z drůbků. Přidáme propláchnutou rýži a vaříme asi 15 minut. Když je rýže měkká, přidáme do polévky drůbky, nakrájenou zeleninu a mléko. Po převaření dochutíme polévkovým kořením a sekanou petrželovou natí. Místo rýže můžeme do polévky zavařit buď těstoviny, nebo malé houskové knedlíčky.
Ke kaldounu přidáváme bílé pečivo.
Fotky receptu Kaldoun z drůbků:
Fotky vložil: MichelePrg,ivasupik