Postup přípravy receptu Kuřecí krupicová polévka :
Kosti z kuřete se zbytky masa (například z prsních řízků - motýlků, nebo i kuřecí krky) uvaříme v osolené vodě doměkka, nejlépe v "papiňáku“. Uvařený vývar scedíme, zbytky masa z kostí obereme a nakrájíme do vývaru.
Do vývaru přidáme mražený hrášek s mrkví a vaříme na mírném ohni asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Pak do vývaru se zeleninou, za stálého míchání, nasypeme krupici a povaříme asi 3 minuty. Krupice nabude a vývar zahustí. Nakonec do polévky rozklepneme vajíčka, promícháme a krátce vaříme, dokud se vejce nesrazí.
Kuřecí krupicovou polévku opepříme, můžeme dochutit i tekutým polévkovým kořením. Do každé porce polévky nasypeme nasekanou zelenou pažitku.