Použité suroviny receptu Letní bramborová polévka :
1250 ml vody
| sůl
| drcený kmín
| 150 g hub
| 150 g zeleniny (hrášek, pórek, mrkev, celer)
| 250 g brambor
| 30 g tuku
| 30 g hladké mouky
| majoránka
| 3 stroužky česneku
| petrželová nať
| kysaná smetana
Postup přípravy receptu Letní bramborová polévka :
Do vroucí osolené vody s kmínem dáme vařit očištěné, na plátky nakrájené houby, oškrábané a na kostičky nakrájené brambory a na nudličky nakrájenou zeleninu. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji trochou prochladlého vývaru a zavaříme do polévky. Vaříme, až je vše měkké a jíška dobře provařená. Hotovou polévku dochutíme majoránkou, česnekem utřeným se solí a jemně nakrájenou petrželovou natí. Polévku nalijeme do talířů a každou porci ještě ozdobíme lžičkou smetany.