1400 g lososa s kůží
| lžíce drceného pepře
| lžíce mořské soli
| 4 lžíce olivového oleje
| citron
| několik snítek kopru
| 250 ml bílého vína
| svazek jarní cibulky
| 8 cherry rajčátek
Postup přípravy receptu Lososová polévka:
Do filet vetřít sůl, opepřit, pokapat olivovým olejem a citronovou štávou. Filet položit kůží dolů do zapékací nádoby vytřené olejem, posypat sekaným koprem a nechat v lednici hodinu odležet. Pak lososa podlít bílým vínem, přelít zbylým olejem a péct v troubě pří 180 °C asi 20 minut. Pak k rybě přidat pokrájená rajčátka a jarní cibulku. Péct dalších 10 minut. Větší část filetu rozkrájet na porce a servírovat s novými bramborami. Menší kus nechat vychladnout a uschovat v chladu na příští dny a přípravu dalších dobrot.
Fotky receptu Lososová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!