Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Myslivecká polévka s knedlíčky:
300 g jeleního masa s kostí
| 1,5 l vody
| 40 g másla
| podle chuti: sůl, pepř, petrželka
| 1 cibule
| 40 g hladké mouky
| 250 ml mléka
| 100 g kořenové zeleniny
| 200 g čerstvých hub
| Na knedlíčky: 20 g tuku
| 1 vejce
| sůl, žemle, trochu mléka, strouhanka
Postup přípravy receptu Myslivecká polévka s knedlíčky:
Maso opláchneme, kosti rozsekneme na menší kousky a zalijeme vodou. Osolíme a vaříme asi 2 hodiny. Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji vývarem, přidáme mléko, našleháme a povaříme. Přidáme nakrájenou zeleninu a na plátky rozkrájené houby, které jsme chvíli dusili ve vlastní šťávě. Okořeníme a do polévky zavaříme malé houskové knedlíčky. Knedlíčky: utřeme tuk s vejcem a se solí, přidáme rozkrájenou žemli namočenou v mléce a zahustíme strouhankou. Tvoříme malé knedlíčky, které vhodíme do vařící polévky a vaříme 4 minuty. Polévku okořeníme pepřem a nakonec přidáme rozsekanou petrželku. Maso použijeme zvlášť.
Fotky receptu Myslivecká polévka s knedlíčky:
Fotky vložil: ronecek