Použité suroviny receptu Rýžová polévka se zeleninou:
1200 ml vývaru
| 200 g brokolice
| 120 g rýže
| 1 menší oloupaná cibule
| 1 střední mrkev nakrajena na kolečka
| 1 malá kedlubna
| 2 lžíce oleje
| 1 malý porek
| 1 celer
Postup přípravy receptu Rýžová polévka se zeleninou:
Rýži propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli s rýží. Přilijeme vývar a přivedeme k varu. Rýžovou polévku ponecháme zvolna vařit. Když je rýže poloměkká, přidáme do hrnce zeleninu. Vše vaříme doměkka. Pórek a celer očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, celer na špalíčky. Těsně před koncem vaření je přidáme do polévky.