Použité suroviny receptu Studená okurková polévka s mátou:
4 středně velké salátové okurky, oloupané a nahrubo nakrájené + několik plátků na ozdobu
| 350 ml zakysané smetany
| kůru z půlky omytého citronu
| šťávu z 1 a 1/2 citronu
| 1 lžíci nadrcených lístů máty + pár lístků na ozdobu
| 4 lžíce přírodního krupicového cukru
| sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy receptu Studená okurková polévka s mátou:
1. Okurky s mátou rozmixujte. Pak přimíchejte zakysanou smetanu, přidejte citronovou šťávu i kůru a cukr. Promíchejte, ochutnejte a po libosti dochuťte solí a pepřem.
2. Takto připravenou polévku uložte na dvě hodiny do chladničky. Podávejte studené, zdobené mátou a plátky okurek.