Postup přípravy receptu Velikonoční kopřivová polévka :
Mladé kopřivové listy omyjte vlažnou vodou, nechte okapat, poté jemně nasekejte a duste asi 3 minuty ve 150 mililitrech zeleninového vývaru. Oloupejte cibuli šalotku, nakrájejte ji na malé kostičky a poduste na oleji dokud nezesklovatí. Sklovatělou cibuli přidejte ke kopřivám, přilijte zbytek vývaru. Vše krátce v hrnci povařte a odstavte ze sporáku. Kyselou smetanu ušlehejte se žloutkem a zašlehejte do odstavené polévky. Polévku pak opatrně opět zahřejte, až se spojí se žloutkem. Polévku osolte, okořeňte pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Oloupejte natvrdo uvařené vejce a nasekejte jej nahrubo, poté jím ozdobte naservírovanou velikonoční kopřivovou polévku.