Postup přípravy receptu Zeleninová polévka s nočky:
Tvaroh smícháme s hladkou moukou, nastrouhaným parmezánem, solí, pepřem a muškátem. Směs dlouho propracujeme až vznikne jemné těsto. Stranou v hrnku rozkvedláme vejce a zapracujeme do těsta. Podle potřeby, když je těsto příliš řídké, přisypeme mouku. Těsto zabalíme do fólie a na 30 minut uložíme do ledničky.
Očistíme pórek a cuketu. Cuketu nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka. Spaříme a oloupeme rajčata. Rozkrojíme a vydlabeme jadérka. Dužinu nakrájíme na kostičky.
Z těsta vyválíme na váleček a nakrájíme na špalíky asi 1cm široké. Vidličkou je zlehka zmáčkneme. Nočky házíme do vařící osolené vody. Ty, které do 3 minut vyplavou na hladinu, vyjmeme, jsou již uvařené.
V hrnci přivedeme do varu vývar. Nasypeme do něj zeleninu a asi 3 minuty vaříme. Přisypeme nočky a necháme je prohřát. Polévku dochutíme solí, pepřem, muškátem. Bazalku otrháme, pokrájíme na proužky a nasypeme do polévky. Necháme přejít varem.