100 g hovězí maso
| 2 lžíce máslo
| 160 g loupaný hrách
| 100 g klobása
| 100 g anglická slanina
| 2 ks cibule
| 20 g hladká mouka
| 2 stroužky česnek
| podle chuti: sůl a mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Polská hrachová polévka:
Dáme vařit hrách s hovězím masem doměkka. Mezitím si nakrájíme cibuli a utřeme česnek. Uvařené maso pak vyjmeme a hrách propasírujeme. Uvařené maso, klobásu a anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Z tuku a mouky si připravíme jíšku, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a vše zalijeme vývarem z hrachu a vodou. Přidáme uvařený hrách, osolíme, opepříme a povaříme.
Nakonec do hrachové polévky vmícháme nakrájené maso, klobásu a anglickou slaninu.
Polskou hrachovou polévku podáváme s tmavým chlebem.
Fotky receptu Polská hrachová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!