Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Pomalé pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem:
1 kuře
| 50g změklého másla
| 2 lžíce oliv. oleje
| 2 cibule, oloupané a nakrájené
| 2 stroužky česneku, pokrájené
| 1 gril. koření
| sůl a pepř
| kůru z poloviny citronu
| 250g kuskusu
| 100g piniových oříšků, nasucho opraž. v troubě
| malý svazek petržele
Postup přípravy receptu Pomalé pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem:
1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omyté a osušené kuře vložte do pekáče a potřete máslem.
Osolte, opepřete a pečte dvacet minut. Snižte teplotu o dvacet stupňů, zalijte trochou vody, zakryjte alobalem a pečte ještě hodinu. Pak alobal sejměte a kuře zhruba padesát minut dopékejte.
2. Mezitím rozpalte v pánvi olej a smažte na něm cibulku, dokud nezačne zlátnout; trvá to tak deset minut. Přidejte česnek a po minutě kořenicí směs. Smažte ještě minutu a poté sejměte z plamene. Do směsi přidejte strouhanou citronovou kůru, šťávu a pražené piniové oříšky.
3. Vyjměte kuře, překryjte ho fólií a nechte ho deset až patnáct minut odpočinout. Mezitím přelijte vypečenou šťávu do odměrné nádoby. Podle potřeby dolijte horkou vodu, abyste získali 400 ml šťávy. Vlijte ji zpět do pekáče a na přímém plameni přiveďte k varu. Ze dna seškrábejte veškeré usazeniny.
4. Vložte kuskus do velké mísy a přelijte ho vroucí šťávou. Důkladně zakryjte a dejte mu deset minut na to, aby nasál všechnu tekutinu.
5. Kuskus promíchejte a přidejte do něj ohřátou cibulovou směs spolu s petrželkou. Osolte, opepřete a podávejte ke kuřeti.
Fotky receptu Pomalé pečené kuře s jednoduchým pikantním kuskusem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!