Postup přípravy receptu Pomeranče v zázvorové omáčce:
Kůru ze čtyř pomerančů včetně bílé slupky odkrájejte ostrým nožem. Vzniklou kouli z dužiny nakrájejte podél blanek oddělujících jednotlivé dílky na plátky (filátka) nebo příčně na kolečka a naaranžujte na čtyři hlubší talířky nebo do mělkých misek tak, aby se vzájemně trochu překrývaly.
Vymačkejte šťávu z poloviny zbývajícího pomeranče a jemně nakrájejte kousky kandovaného zázvoru. Obojí vložte do džbánku a zalijte javorovým sirupem. Důkladně promíchejte.
Zázvorovou omáčku přelijte přes plátky pomerančů. Připravený dezert nechte asi půl hodiny odležet při pokojové teplotě, aby se šťávy a chuti prolnuly.
Fotky receptu Pomeranče v zázvorové omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!