Použité suroviny receptu Pomerančové řezy s čokoládou:
250 g másla
| 3 lžičky prdop
| 175 g cukru
| 150 g hořké čokolády
| 4 vejce
| 8 plátků kandovaného pomeranče
| 325 g polohr. mouky
| sůl
| 100 ml mléka
| tuk
| poleva
| 1 pomeranč
| 225 g cukru moučka
Postup přípravy receptu Pomerančové řezy s čokoládou:
Pomeranč omyjeme, osušíme a kůru nastrouháme. Tuk, cukr a sůl utřeme do pěny. Postupně přidáme vejce, pomerančovou kůru a mléko. Mouku smíchanou s práškem do pečiva zapracujeme do těsta. Nakonec opatrně vmícháme čokoládu nasekanou nahrubo.
Těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 200 °C/plyn stupeň 3 ) asi 15 minut. Necháme vychladnout.
Polovinu pomeranče vymačkáme. Z moučkového cukru a 3 lžic pomerančové šťávy utřeme hustou polevu.
Vychladlý korpus rozkrájíme na přibližně 24 kousků, které ozdobíme polevou. Kandované plátky pomeranče rozkrájíme na šestiny a každý řez ozdobíme 2 kousky pomeranče.
Pomerančové řezy s čokoládou už dáme jen do chladničky ztuhnout a podáváme.
Fotky receptu Pomerančové řezy s čokoládou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!