Postup přípravy receptu Pomerančové vafle se zakysanou smetanou:
Do mísy dáme zakysanou smetanu. Přidáme cukr, vanilínový cukr, strouhanou pomerančovou kůru, sůl a vše smícháme elektrickým šlehačem na nejvyšším stupni otáček do hladké hmoty. Postupně přidáme vejce, každé šleháme ½ minuty. Mouku smícháme s kypřicím práškem, prosijeme a po částech zamícháme do těsta. Event. přidáme podle potřeby trochu mléka. Vaflovací plotýnku zahřejeme, omastíme a nalijeme malé množství těsta. Pečeme do zlatohněda každou vafli 4-5 minut. Vafle necháme na mřížce vychladnout. Před servírováním vafle pocukrujeme. Servírujeme se šlehačkou ušlehanou s nastrouhanou pomerančovou kůrou. Zdobíme podle chuti ovocem.