Použité suroviny receptu Pomerančový piškotový chlebíček :
140 g změklého másla + trochu na vymazání formy
| 200 g polohrubé mouky + trocha hrubé na vysypání formy
| 3 lžičky prášku do pečiva
| 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
| 3 velká vejce
| 6 lžic mléka
| jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče
| NA DOKONČENÍ
| 3 lžíce pomerančové šťávy
| 50 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
| 50 g hořké čokolády
Postup přípravy receptu Pomerančový piškotový chlebíček :
1. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na biskupský chlebíček o objemu 1,2 litru vymažte máslem a vysypte trochou hrubé mouky, nebo vyložte pečicím papírem. Všechny přísady na těsto prošlehejte v míse metlou nebo vařečkou; za tři až pět minut by mělo být lehké a nadýchané. Pak je přesuňte do připravené formy a srovnejte povrch.
2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby byl povrch zlatohnědý a pevný na dotyk. Mezitím v malém rendlíku na mírném ohni opatrně a za stálého míchání spojte cukr s pomerančovou šťávou. Upečený chlebíček vyjměte z trouby a potřete pomerančovou směsí. Nechte zchladnout, vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.
3. Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce na střední výkon (minutu dvě). Polijte chlebíček a nechte ztuhnout.
Fotky receptu Pomerančový piškotový chlebíček :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!