Postup přípravy receptu Pórek na plechu:
Nastavte troubu na 220 stupňu a začněte ji předehřívat. Zelenou část pórku odřízněte v místech, kde se nejsvrchnější listy oddělovat. Na druhém konci odřízněte kořínky i s půlcentimetrovou bílou části. Pórky umyjte pod studenou tekoucí vodou a pak každý nakrájejte na 3- 4 špalíčky
Kousky pórku nasypte do menšího pekáčku, měl by se do něj vejít v jedné vrstvě. Zalíjte je olivovým olejem, zasypte soli a promíchejte, aby se ze všech stran obalily.
Pekáč vložte do vyhřáté trouby a pečte zhruba 20 min. nebo pokuď zelenina nezačne místy hnědnout. Po 10 min. pečení pórku promíchejte, aby se alespoň částečně otočily spodní stranu nahoru a zezlátly i jinde.
Podávejte horké v doprovodu slánky k dalšímu dochucení talířu