Použité suroviny receptu Pórek s holandskou omáčkou:
750 g mladých tenkých pórků
| 100 g šunky
| 1 lžička soli
| 1 lžička cukru
| omáčka:
| 4 čerstvé žloutky
| 80 g másla
| 1,5 dl vývaru z chřestu
| 4 lžíce citrónové šťávy nebo bílého vína
| sůl
Postup přípravy receptu Pórek s holandskou omáčkou:
Čerstvý pórek svážeme do svazečků a uvaříme v mírně osolené a oslazené vodě doměkka. Mezitím si připravíme holandskou omáčku: čerstvé žloutky vyklepneme do kastrůlku s vlažným vývarem a ve vodní lázni zahříváme za stálého šlehání dohusta. Přidáme víno nebo citrónovou šťávu, osolíme a zjemníme máslem. Omáčka se nesmí vařit. Uvařenou zeleninu necháme okapat, na talířcích ji posypeme nakrájenou šunkou a přelijeme horkou holandskou omáčkou.
Fotky receptu Pórek s holandskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!