Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje? Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 01.07. 2024
Dnes má svátek Jaroslava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Pórek se zázvorem

fotka Pórek se zázvorem
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Pórek se zázvorem:

1 kg pórku  | 3 cm dlouhý kořen zázvoru  | 250 ml bílého vinného octa  | 1 lžíce cukru  | 1 lžička soli  | 1 lžíce hořčičných semínek  | 1 lžička hřebíčku  | 2 bobkové listy  | 2 sušené chilli papričky  | 1 lžička čerstvě umletého pepře

Postup přípravy receptu Pórek se zázvorem:

Pórek zbavíme vrchních povadlých listů, omyjeme jej a nakrájíme na menší kousky. Dáme do hrnce, zalijeme horkou vodou a asi 4 minuty povaříme. Scedíme a necháme na sítu okapat. Čerstvý zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky, zalijeme 500 ml osolené vody s octem, svaříme a slijeme. Nálev uchováme stranou.
Předvařený pórek a plátky zázvoru narovnáme do sklenic ( 2 sklenice po 750 ml), proložíme kořením, do každé sklenice rozdrobíme jednu sušenou chilli papričku, zalijeme nálevem a sklenice důkladně zavíčkujeme.
Dno hrnce vyložíme utěrkou. Do hrnce postavíme sklenice, zalijeme do půlky vodou. Vodu zahřejeme na teplotu asi 80 °C (nesmí se vařit) a 25 minut sterilujeme. Sklenice vyjmeme z hrnce a necháme vychladnout.


Fotky receptu Pórek se zázvorem:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Pórek se zázvorem
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !