1/2 kostky natural Tofu
| 1 střední mrkev
| 1 pastinák či petržel
| 1 cibule
| 3 lžíce obilných vloček
| 2 hrsti nakrájeného pórku
| 2 malé brambory
| 1 kostka BIO bujonu nebo trocha bezglutamanové vegety
| mořská řasa (na jednu porci asi jednu čajovou lžičku již nabobtnalé)
| kmín celý i mletý
| bazalka
| petrželová nať
| 3 bobkové listy
Postup přípravy receptu Pórková polévka s tofu:
Napřed si nastrouháme na struhadle se „slzičkovými oky“ mrkev, pastinák a tofu. Brambory si nakrájíme na malé kostičky Na trošce oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Po chvilce restování dáme na cibulku brambory a okořeníme kménem, bazalkou a bobkovým listem. Zalijeme troškou vody, jen aby brambory byly pod vodou a asi 3 minuty takto dusíme. Poté přidáme nastrouhanou zeleninu a tofu, oprané ovesné vločky a mořskou řasu. Osolíme. Zalijeme 1 l vody a do hrnce vhodíme bujon. Nyní vaříme asi 5 minut. Odstavíme z plamene. Nyní už jen přidáme nakrájený pórek, a petrželovou nať (s tou nešetříme) a můžeme podávat.
Fotky receptu Pórková polévka s tofu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!