Použité suroviny receptu Pórková polévka s treskou:
500 g pórku
| 2 mrkve
| 4 lžíce másla
| 2 střední brambory
| 400 g mraženého filé z tresky
| rybí omáčka
| šťáva z ½ citrónu
| sůl
| 100 ml sladké smetany
| sušené polévkové bylinky
Postup přípravy receptu Pórková polévka s treskou:
V hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm nahrubo nastrouhanou mrkev. Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a přidáme do hrnce. Pórek nakrájíme na tenké plátky a také přidáme do hrnce. Vše zalijeme vodou a polévku ochutíme asi lžící rybí omáčky. Vaříme, dokud zelenina a brambory nezměknou. Tresčí filé necháme rozmrazit a nakrájíme na malé kousky. Pokapeme je citrónovou šťávou, osolíme a uložíme do ledničky. Do polévky vlijeme smetanu, chvilku povaříme a pak polévku rozmixujeme. Přidáme do ní kousky tresky i s citrónovou šťávou a povaříme asi 10 minut. Před podáváním do polévky nasypeme sušené polévkové bylinky.
Fotky receptu Pórková polévka s treskou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!