Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i na šťávu.
Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu. Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout.
Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému. Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout.
Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.
Fotky receptu Portský krém:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!