Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 05.02. 2025
Dnes má svátek Dobromila
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Portugalské kuře piri-piri

fotka Portugalské kuře piri-piri
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 180 min
Hodnocení:  +++++++++-
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Portugalské kuře piri-piri :

1 celé kuře  |  sůl a pepř  | Na omáčku piri piri:  | 6 malých červených chilli papriček piri-piri  | 1 lžíce česneku, nasekaného  | 1/2 lžičky oregana  | 1/2 lžíce sladké mleté papriky  | 100 ml olivového oleje  | 50 ml červeného vinného octa

Postup přípravy receptu Portugalské kuře piri-piri :

Příprava omáčky piri-piri

Troubu předehřejeme na 180°C (plyn stupeň 4). Když je trouba horká vložíme do ní celé malé chilli papričky a necháme je zahřívat 10 minut. Pak je vyjmeme, necháme zchládnout a rozsekáme je na malé kousky. Potom smícháme všechny suroviny na omáčku piri-piri a současně marinádu. Na pánev nalijeme olivový olej, přidáme červený ocet, česnek, oregano, papriku a opečené chilli papričky i se semínky a směs osolíme. Směs na pánvi na mírném ohni povaříme asi 2-3 minuty. Připravenou směs na omáčku piri-piri necháme několik minut zchládnout a pak ji přelijeme do mixéru a rozšleháme.

Marinování kuřete v omáčce piri-piri

Očištěnému kuřeti svážeme provázkem stehýnka, aby byla hezky u sebe. Kuře položíme do misky a celé polijeme omáčkou piri-piri a vmasírujeme ji do kůže po celém povrchu kuřete. Pak kuře uložené v misce pokryjeme přilnavou potravinářskou fólií a necháme je tak marinovat nejméně hodinu v chladničce.

Pečení marinovaného kuřete

Teplotu v troubě přestavíme na 200°C (plyn na stupeň 6). Kuře vyjmeme z omáčky piri-piri a položíme je na pekáček předtím lehce pomazaný olejem. Povrch kůže znovu dobře potřeme marinádou a pekáček s kuřetem vložíme na mřížku předehřáté trouby. Kuře pečeme asi 1 -1,5 hodiny, až je hotové (Poznámka: - konec určíme napíchnutím stehýnka a posouzením vytékající šťávy, zda je již průhledná). Také v průběhu pečení povrch kuřete potíráme zbývající omáčkou piri-piri.

Podávání.

Podáváme horké např. s opečenými bramborami a zeleninovým salátem.


Fotky receptu Portugalské kuře piri-piri :

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Portugalské kuře piri-piri
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !