Postup přípravy receptu Povidlové kuřecí roládky:
Kuřecí prsa očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Pak je podélně nařízneme, abychom z nich měli větší plát. Každý plát masa okořeníme grilovacím kořením a mletým pepřem, ale pouze z jedné strany - naříznuté. Pak pláty jemně potřeme prsty namočenými v sójové omáčce. Povidla si lžičkou trochu utřeme a pomažeme jimi okořeněnou stranu masa.
Na připravené plátky masa klademe nejprve plátky slaniny a šunky. Na každý plát položíme polovinu trojúhelníčku sýra. Pak maso zarolujeme, sepneme jehlami nebo sponami na závitky, případně použijeme jen párátka. Nakonec maso z vnější strany okořeníme grilovacím kořením, pepřem a špetkou soli.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
V hrnci s poklicí rozehřejeme olej a roládky ze všech stran zprudka orestujeme. Přidáme cibuli a vše ještě chvilku restujeme, než cibule zesklovatí. Pak přidáme povidla, zbytek sójové omáčky a třetinu vývaru. Základ omáčky promícháme metličkou, hrnec přiklopíme poklicí a necháme vše dusit. Podle potřeby směs podléváme vývarem a maso pravidelně otáčíme. Maso dusíme doměkka.
Když je maso měkké, přidáme do omáčky máslo. Pokud nám zůstal vývar, rozmícháme v něm solamyl a omáčku jím zahustíme. Jestli vývar nezůstal, použijeme trochu vody. Omáčku necháme provařit do zhoustnutí.
Hotové rolády podáváme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo pečené či restované brambory.