Postup přípravy receptu Pravá domácí králičí polévka:
Očištěnou a omytou králičí hlavu s hrudí vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Přidáme oloupanou cibuli pokrájenou na čtvrtky, očištěnou baby karotku (mrkev), na kostičky petržel a celer, hrst růžičkové kapusty. Vše společně vaříme.
Než nám změkne maso se zeleninou, tak si připravíme domácí nudle. Smícháme mouku s vajíčkem, uděláme těsto a rozválíme na placku. Placku necháme nejméně 20 min „sušit“. Poté ji pokrájíme na 3 cm proužky, které na sebe naskládáme a krájíme na drobné nudličky. Syrové nudličky vložíme do polévky a povaříme.
Obereme maso z králičí hlavy a hrudi, pokrájíme na menší kousky a vložíme do polévky. Polévku dochutíme podravkou, solí, pepřem či trochou maggi.
Králičí polévku můžeme obměnit - místo domácích nudliček si uděláme z králičích jater játrové knedlíčky, obě varianty jsou vynikající.
Fotky receptu Pravá domácí králičí polévka:
Fotky vložil: MichelePrg,BADAČA,vocjan,alenab