Vložil: | Marthas |
Porcí: | 10 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Pravý kavkazský šašlik:
2 kg jehněčí kýty
| 1 kg cibule
| 1 kg citronů
| 1,5 litru minerálky
| bobkový list
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Pravý kavkazský šašlik:
Marinování:
Kýtu naporcujeme na rovnoměrné špalíčky. Cibuli pokrájíme na tlustá kolečka, stejně tak i citron. Do hrnce rovnoměrně poklademe maso, proložíme ho pokrájenou cibulí a citronem, přidáme bobkový list a vše prolijeme minerálkou. Hrnec s masem necháme rozležet přes noc, nejlépe ještě zvchu maso překryjeme utěrkou a zatížíme prkýnkem se zátěží - maso přes noc pěkně zkřehne.
Grilování:
Maso napíchneme na jehly (na Kavkaze používají ploché dlouhé jehly tzv. šampury). Vůbec nevadí, když je maso prorostlé, tučné. Položíme několik jehel vedle sebe nad rozpálený gril s dřevěným uhlím a připravujeme jako špízy. Dávejte pozor, aby Vám pod jehlami nezačal hořet oheň, pro takový případ mějte vždy připravenu PET lahev s vodou a octem s děrovaným víčkem a oheň hned v zárodku uhašujte...
Fotky receptu Pravý kavkazský šašlik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!