Postup přípravy receptu Prázdninové marmeládové knedlíky :
Vychladlé uvařené brambory nastrouháme, zaděláme s 1 vejcem, velkou lžící sádla, trochou soli a nevelkým množstvím mouky na jemné, ne příliš tuhé těsto. Dobře je vypracujeme a tvoříme malé knedlíčky, jež plníme marmeládou (nejlépe marmeládou z hrušek, jablek a švestek svařených dohromady nebo podobnou). Povidla švestková nejsou tak dobrá. Zkusíme uvařit kousek těsta, nejsou-li knedlíky příliš řídké. Jsou-li řídké přidáme do těsta mouku, než začneme tvořit knedlíky.
Za 20 minut jsou uvařené.
Mezi dobou vaření osmažíme dozlatova strouhanou housku a do vychladlé přidáme podle libosti jemný cukr.
Knedlíky ihned po vyjmutí v této housce balíme a dáme je trochu oschnout do trouby pod pokličku.
Mastíme je máslem.
Tyto knedlíky jsem si oblíbila, když jako dítě jsem jezdila k tetě na prázdniny a ona nám je dělávala.