Postup přípravy receptu Pražský koláč s mandlemi:
Mouku prosijeme do mísy, do důlku uprostřed rozdrobíme droždí, zalijeme ho oslazeným teplým mlékem a necháme vykynout.
Pak promícháme, přidáme vejce, tekuté máslo, spařené oloupané mandle (přidáme podle chuti) a zaděláme těsto. Necháme vše v teple vykynout.
Po vykynutí je vyklopíme do vymaštěné velké remosky, urovnáme a necháme ještě 15 minut kynout. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme skořicovým cukrem a ozdobíme půlkami spařených oloupaných mandlí. Pečeme dozlatova.
Připravíme krém: Smetanu ušleháme se ztužovačem a zašleháme ji do tvarohu smíchaného s cukrem. Vychladlý koláč prokrojíme, potřeme krémem a vršek přiklopíme.