Postup přípravy receptu Preclíky s rumem:
Hladkou mouku a moučkový cukr prosejte na pracovní desce. Uprostřed udělejte důlek a rozklepněte do něj žloutek, osolte a přidejte rum. Máslo rozsekejte do mouky a rychle uhněťte těsto, postupujte při tom z okrajů dovnitř. Zformujte v kouli a přikryté nechte 60 minut v chladu odpočinout. Těsto znovu krátce propracujte, utvořte válec, z něj odrajujte kousky a formujte malé preclíčky. Položte je na pomaštěný plech a pečte. Preclíky mají mít po upečení světlou barvu. Snímejte je z plechu pomocí nože. Moučkový cukr, bílek a rum řádně rozetřete, vznikne bílá poleva, do ní preclíky namáčejte nebo je polevou potírejte. Nechte uschnout. Pečení jednoho plechu je 10 minut. Péct na 175°C. Dávka je na 50 preclíků.