250 g čočky
| 150 g jáhel
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 60 g sádla
| 3 zrnka nového koření
| majoránka
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Prejt z čočky:
Čočku vypereme a na 2 hodiny namočíme do studené vody. Pak ji v téže vodě bez soli uvaříme do poloměkka. Přebrané jáhly dvakrát spaříme, s novým kořením přidáme k čočce a uvaříme doměkka. Odstavíme, okořeníme a osolíme. Smícháme s nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, sádlem, z něhož část použijeme na vymazání pekáče. Hmotu do něj nalijeme a dáme zapéci na 20-30 minut do trouby. Podáváme s chlebem nebo bramborami a nakládanou zeleninou ve sladkokyselém nálevu. Chutná a voní jako opravdový prejt.
Fotky receptu Prejt z čočky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!