Postup přípravy receptu Překládané zelí:
Kysané zelí pokrájíme a podusíme na polovině pokrájené uzené slaniny. Zbytek slaniny pokrájíme na malé kostičky, opražíme, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, a zpěníme.Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso, opražíme, osolíme, okořeníme, zaprášíme paprikou. Podlijeme masovým vývarem a dusíme do poloměkka. Rýži podusíme se lžící oleje špetkou soli a hřebíčkem do poloměkka. Uzenou klobásu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Do vymaštěné zapékací mísy ukládáme střídavě podušené kysané zelí, rýži, dušené maso, a kolečka klobásy. Navrch dáme vrstvu kysaného zelí, polijeme smetanou a zapečeme ve vyhřáté troubě asi 20-30 minut.