![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s cibulí: Rýži dobře propereme v cedníku a dáme okapat. Najemno nakrájíme cibuli. V hrnci rozpálíme olej a na něm cibuli osmahneme dosklovata (pozor, rádo se připaluje). Přidáme okapanou rýži a trochu opečeme. ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí z kedluben : Kedlubny oloupeme a nastrouháme na silnější nudličky. Cibuli nakrájíme na proužky. V kastrolu rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, přidáme kedlubny a zastříkneme octem. Trochu podlijeme vodou, os ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kmínová šťouchanice: Na pánvi orestujeme cibuli a přidáme k ní nahrubo nastrouhané brambory. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a hodně pokmínujeme. Za stáleho míchání opečeme. Pak stlačíme směs na placku, ktero ... …více»
|
![]() |
7. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brynzové knedlíčky se slaninou: Z brynzy, krupice, strouhanky a vajec uděláme hladké těsto. Mírně osolíme. Z těsta tvoříme malé kuličky, které vaříme v osolené vroucí vodě asi 10 minut. Slaninu vyškvaříme a nalijeme na uvařené knedl ... …více»
|
![]() |
6. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelí z kedlubny: Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce osmažíme na tuku. Kedlubny oloupeme a nastrouháme najemno a přidáme k cibuli. Pak osolíme, okmínujeme, přidáme vodu a dusíme. Na závěr podle chuti dáme ocet a cukr. . ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramboráky s kyselým zelím: Zelí slijeme a posekáme nadrobno. Brambory oškrábeme, omyjeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Uzené maso pokrájíme na kostičky. Bylinky opereme, necháme oschnout a pak nasekáme.
V míse promícháme ... …více»
|
![]() |
5. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pisarovské koule: Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu. Poté nastrouhme uvařené brambory a osolíme. Tvoříme kuličky a obalujeme je v hladké mouce. Vaříme dokud nevyplavou. ... ... …více»
|
![]() |
4. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s petrželkou a pažitkou: Brambory v kastrolku nechejte po uvaření ještě s trochou vody a vsypejte do nich bylinky. Poté sceďte. Podávejte nejlépe k rybám. ... ... …více»
|
![]() |
4. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí toastový chléb: Droždí rozdrolíme do mísy a hladce utřeme s mlékem nebo vodou.(s vodou jsou chleby trochu lehčí a mají křupavější kůrku, s mlékem jsou vláčnější) Přidáme olej, cukr a sůl. Největší díl mouky vmícháme ... …více»
|
![]() |
4. 05. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Výborné knedlíky: Vše promícháme, uděláme kulaté knedlíky, které vaříme v osolené vodě cca 20 minut. ... ... …více»
|