![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
27. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s mlékem: Do hrnce nalijeme olej a nasypeme přebranou (nejlépe kulatozrnnou) rýži. Tu neoplachujeme, sypeme ji do hrnce suchou a za stálého míchání rýži opražíme. Zalijeme vodou, pak mlékem (v poměru 1 hrnek rý ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žemlové knedlíky : Žemle nakrájíme na kostičky, polijeme mlékem a necháme 1/2 hodiny odležet. Vejce rozšleháme se solí a kořením, nalijeme na žemle a s natí promícháme. Zahustíme moukou na hustou hmotu, uděláme 8 kulatý ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Zelí s kari kořením: Na rozehřátém oleji osmažíme hořčičná semínka a kari. Přidáme cibuli a chvíli dusíme. Přidáme zelí, osolíme a promícháme. Bez pokličky dusíme doměkka. Okyselíme citrónem. ... ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekové croutons: Chléb nakrájíme na kostičky. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme česnek, krátce ho osmažíme, přidáme chléb a za stálého míchání opražíme do křupava. ... ... …více»
|
![]() |
27. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory zapékané s jablky : Oloupané brambory nastrouháme na plátky, jablka rozpůlíme, oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Na pekáč klademe "šupinovitě" střídavě plátek brambor a plátek jablka. Osolí ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekovo-bylinkové knedlíky: Housky nakrájíme na kostičky necháme je nasáknout mlékem. Pak přidáme vejce, pažitku, petrželku, rozdrcený čestnek, mouku, sůl a pepř necháme odležet. Z připravené směsi vypracujeme malé knedlíky ... ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Přílohy Žádné hodnocení
Příprava receptu Nori rýžové koule: 1) List Nori (lesklá strana listu nahoru) 25 cm nad plamenem pražit tak, že se s ním pohybuje několik sekund sem a tam, až se barva změní na zářivě zelenou. List uprostřed složit, aby mohl být rozlo ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Tofu krokety nebo tofuburgery: Rozmačkejte tofu v misce a smíchejte s ingrediencemi. Hmota musí zůstat tak tekutá, abyste z ní mohli vytvořit malé kuličky nebo burgery. Je-li hmota příliš tuhá, přidejte vodu. Krokety tvaruje namoče ... …více»
|
![]() |
26. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory se zakysanou smetanou: Brambory uvaříme do poloměkka. Nakrájíme je na osminky a vložíme do vymazaného pekáčku. Osolíme, zakapeme citr. šťávou a posypeme dobromyslí. Nakonec zalijeme smetanou a dáme na 15 min. zapéct. Podává ... …více»
|
![]() |
23. 04. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rychlé bramborové knedlíky: Brambory dejte do dostatečně velkého hrnce, zalíjte je celé studenou vodou, přidejte lžičku soli a přiveďte k varu. Zakrýjte poklici, zmírněte plamen a vařte podle jejich velikosti 25- 30 min. Vezměte ... …více»
|