Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat.Amerikánka. Příběh o holce, která přestala utíkat. Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Likér ořechovka - nejoblíbenější receptyLikér ořechovka - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 23.09. 2024
Dnes má svátek Berta
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nori rýžové koule

fotka Nori rýžové koule
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 30 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Nori rýžové koule:

1 list Nori  | 1,5 šálku (250 g) vařené celozrnné rýže  | 1 švestička umeboshi

Postup přípravy receptu Nori rýžové koule:

1) List Nori (lesklá strana listu nahoru) 25 cm nad plamenem pražit tak, že se s ním pohybuje několik sekund sem a tam, až se barva změní na zářivě zelenou. List uprostřed složit, aby mohl být rozlomen na 4 stejně velké čtverce.

2) Ruce namočit, aby se na nich nelepila rýže. Pak rukama vytvořit z poloviny rýže pevnou kouli.

3) Palcem navrtat do středu otvor a vložit malý kousek umeboshi. Uzavřít a ještě jednou zformovat kouli, ale nakonec nahoře a dole zformovat poněkud naplocho. Celé opakovat s druhou koulí.

4) Zcela suchýma rukama dát na horní a dolní stranu čtvereček Nori, přesně centrálně, ale odděleně od sebe o čtvrtinu otáčky tak, že rohy vrchního listu leží nad stranami spodního listu a obráceně.

5) Rukama pevně přitlačit čtverce Nori na rýžovou kouli, přečnívající části odříznout a těmito kousky zalepit dírky. Minutu pevně stlačovat rýžovou kouli zabalenou do listu Nori, až všechno drží pohromadě.

Poznámka: Abychom mohli udělat dobré rýžové koule, použijeme lehce vlhké a lepivě uvařené rýže. Rýže, která je moc suchá nebo moc mokrá, nedá dobré výsledky. Když jsou koule zformovány, musí být ruce lehce vlhké, jestliže pokládáme Nori, musí být ruce absolutně suché. Když je Nori vlhká, pokazí se celá koule velmi rychle. Umeboshi uvnitř rýžové koule (může být použito i slané pickles) slouží nejen jako chuťově bohaté koření, ale i jako přirozený konzervační prostředek. Správně udělané rýžové koule drží několik dní a hodí se proto na cestování nebo na svačinové či piknikové balíčky. Na cestu se nejlépe balí do bambusové rohože nebo do papírového sáčku. Aktivně prodyšné fólie, třeba z polyetylénu, způsobují pocení a rychlou zkázu.


Fotky receptu Nori rýžové koule:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nori rýžové koule
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !