![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
21. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory se špenátem: Brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Špenát propláchneme, otřepeme a nakrájíme na hrubší proužky. Zmrazený necháme trochu povolit. Rozpustíme máslo, osmahneme na něm cibuli, přidáme špenát, ... ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskové knedlíky se slaninou: Housky nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Na pánvi rozškvařime slaninu, můžeme i uzené maso. Změklé housky zalijeme rozehřátým máslem. Postupně přidáme žloutky, slaninu, mouku a sůl. Těsto ... ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brambory s parmezánem: Připravíme si brambory - oloupeme je, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Ocet smícháme se třemi lžičkami vody, olejem a hořčicí, osolíme, opepříme a vmícháme jemn ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové mandlové krokety: Brambory nastrouháme, posypeme škrobovou moučkou, osolíme, přidáme nať petržele, krupici, vejce a vypracujeme těsto. Podle potřeby, pokud je těsto řídké, přidáme hrubou mouku.
Vytvarujeme krokety, k ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houbové krokety: Cibuli nasekáme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme očištěné a pokrájené houby na kousky a podusíme. Žemle nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Dušené houby umeleme, přidáme rozmočené žemle a vejce. ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s česnekem a oříšky: Papriky nakrájíme na proužky, ořechy nasekáme nadrobno, česnek nakrájíme na lupínky.
Nejprve osmažíme česnek na tuku, pak přidáme papriky, oříšky a vše osmažíme. Přidáme uvařenou rýži, petržel, prom ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní rýže: Rýži přebereme, opláchneme, spaříme a nasypeme do vařící osolené vody. Uvaříme ji doměkka a pak ji scedíme a necháme okapat. Na tuku si zpěníme česnek a feferonky nakrájené na tenké plátky, nasekanou ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cibulové zelí: Na sádle zpěníme 1 drobně pokrájenou cibuli. Ostatní cibule pokrájíme na plátky, uvaříme v osolené vodě, asi za 4 minuty je scedíme a přidáme k osmažené cibuli. Osolíme, osladíme, přidáme kmín a podus ... …více»
|
![]() |
19. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrášek dušený se šunkou: Propláchnutý hrášek dusíme se solí a cukrem v troše vody téměř doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou, rozmícháme a povaříme. Přidáme okapaný hrášek a dusíme do změknut ... …více»
|
![]() |
18. 02. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rizoto se šunkou a žampióny: Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme přebranou, propláchnutou a spařenou rýži ( odměřte si na šálky, abyste pak věděli, kolik máte dát vývaru ), šunku nakrájenou na kostičky, žampióny na ... …více»
|