![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bleskové houskové knedlíčky: Do utřeného másla pokojové teploty zamícháme sůl a vejce jedno po druhém. Pak přidáme mlékem navlhčenou housku, oříšek, posekanou petrželku a těsto umícháme. Přimícháme tolik suché strouhané housky, . ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Houskový knedlík vařený v mikrovlnné troubě: 2 rohlíky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy.
1 dl vlažného mléka smícháme s droždím a polohrubou moukou, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
3 dl polohrubé mouky nasypeme na rohlíky v míse, ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hrnečkové barevné knedlíky: Do mísy s mlékem přidáme vejce, muškátový oříšek a sůl. Důkladně promícháme. Pak přidáme nakrájené rohlíky.
Na pánev dáme máslo, na něm osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, posekanou petržel a na je ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šťouchané brambory po americku: Brambory pečlivě umyjeme a uvaříme ve slupce.
Slaninu rozškvaříme, na ni zlehka osmahneme cibulku. Přidáme česnek a ještě chvilku osmahneme. Přidáme brambory rozšťouchané i se slupkou a opečeme to vš ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bramborové lupeny: Troubu rozehřejeme na 230. Brambory omyjeme, osušíme a nakrájíme i se slupkou na plátky asi 5 mm silné. Rozložíme na naolejovaný plech, pro pohodlí můžem použít olejový spray a na plech si dát alobal. ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Spaetzle: Smíchejte vše a proceďte skrz cedník na noky, ten s velkými dírami, do prudce vařící se osolené vody, do aspoň 2 — 3 litrů. Jakmile spaetzle vyplavou, což je prakticky skoro ihned, jsou uvařené.
... ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chutná rýže z Kazachstánu: Ve velké míse smíchat ovoce, mandle, cibuli, česnek, maso a sůl. Dát vařit rýži a během vaření přidat olej. Nechat rýži skoro uvařit (neslívat ji) a potom k ní přidat masovou směs, vše lehce ale dobře ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Luštěninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Rýže s černými fazolemi: Vyprané fazole necháme máčet ve vodě asi 8 hodin. Potom je dáme vařit na mírný oheň do změknutí. Cibuli, papriku a slaninu nakrájíme na malé kousky, zlehka osmažíme, přidáme opranou rýži, přiměřené mn ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Petrželo-bramborová kaše: Na velké pánvi rozehřát 2 lžíce másla, přidat pórky a za občasného zamíchání je pomalu smažit, až změknou. Přidat petržel a smažit ji, až začne měknout. Přidat brambory a 750 ml (3 hrnky) studené vody ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní pečená tykev: 1. Omyjte cukety a překrojte je podélně na polovinu. Troubu předehřejte na 200°C.
2. Bylinky a koření roztlučte v hmoždíři společně se solí. Přidejte prolisovaný česnek a ještě protřete. Obsah hmožd ... …více»
|