![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Křupavá kapusta z Číny: Odloupnout 2-4 pěkné venkovní listy z kapusty. Na jemno rozdrtit jalovec (hmoždíř pracuje, anebo plastický sáček a třeba palička na maso). Na jemno nakrájet zbytek kapusty.
Rozehřát pánev nebo Wok ko ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Listový špenát po italsku: Špenát propereme a rozebereme. Silné stonky odstraníme. Necháme okapat. Rajčata nařízneme do kříže a spaříme vroucí vodou. Pak je oloupeme, vyndáme jadérka a dužinu nakrájíme na kostičky. Česnek oloup ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lilky s česnekem a rozmarýnem: Lilky nakrájet na malé kostky. Jemně usekat česnek. Sundat lístky z rozmarýnu a jemně je usekat.
Rozehřát olej na pánvi, přidat lilek a smažit při střední teplotě asi 5 min. Osolit a opepřit. Přidat ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mrkve v pivě: Oloupat mrkve a nakrájet je na velice tenké, dlouhé plátky. Rozehřát máslo na pánvi, přidat mrkev a pivo. Pomalu vše dusit za častého míchání do měkka. Přidat sůl, cukr a povařit další 2 min.
Podávat ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinované zelí po gruzínsku: Zelí nakrájíme na čtvrtky či osminky (podle velikosti hlávky), spaříme vařící vodou, vložíme do keramické či smaltované nádoby a prokládáme je vařenou na kolečka nakrájenou červenou řepou, mrkví, cele ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kořeněná grilovaná rajčata: Rajče rozpůlíme a odstraníme semena. Uvnitř osolíme. Česnek nakrájíme na jemné kostičky, smícháme se strouhankou, bylinkami, trochou soli, pepřem a olejem. Směsí naplníme rajčata. Vložíme do ohnivzdor ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Brokolicové pyré s česnekem a fetou: Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme do měkka.
Cibulku nakrájíme na malé kousky a spolu s česnekem osmažíme na oliv. oleji.
Uvařenou brokolici společně s mlékem umixujeme na kaši, kterou přidáme ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Přílohy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené zelí podle Švédů: Rozehřát máslo na středním ohni ve velkém kastrole a přidat jablka, cibuli a vše dusit asi 10 min. doměkka.
Vložit dovnitř zelí, sem tam zamíchat a dusit asi 8 min. Přidat cukr, sůl, hřebíčky, ocet ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Karamelové zelí z cibule: Cibule oloupat, nakrájet na kolečka. Cukr zkaramelizovat, zalít červeným vínem a octem. Karamel nechat rozpustit, přidat cibuli a med. Nechat odpařit víno a ocet. Správně připravená cibule je tmavě č ... …více»
|