![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Turecké plněné papriky: Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rajčatový protlak, kmín, mletou červenou papriku, sušenou mátu, osolíme, opepříme a přisypeme rýži.
Vršky paprik odřízneme, naplníme připravenou ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Smetanová cuketa: Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo čtvrtkolečka, jak kdo chce. V kastrolu na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, k ní přidáme nakrájenou cuketu, trochu posolíme a necháme chvíli dusi ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Sváteční růžičková kapusta ke zvěřině: Pomocí malého nože nakrojit X na spodu kaštanu. V kastrole přivést vodu do varu a vložit do ní kaštany. Vařit asi 8 min. sundat z ohně a děrovanou naběračkou vyjmout několik kaštanů. Podržet jeden v . ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařená řepa a ředkvičky s máslem: Omytou neoloupanou řepu (raději menší bulvy) vložíme do vařící vody a uvaříme doměkka.
Oloupáme je, nakrájíme na plátky, dáme na pánev na rozehřáté máslo, osolíme, opepříme, dobře prohřejeme. Měkkou ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pyré z celeru a jablek: V kastrole smíchat 3 hrnky jablečné šťávy, skořici a bobkový list. Přivést do varu, přidat celer a vařit po 15 min., až je tekutina zredukovaná na trochu hustší sirup. Pomocí děrované naběračky ... ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zelené fazolky s pórkem a rajčaty: Pokrájet na jemno pórek. Rozehřát olej na pánvi, přidat pórek a dusit pomalu, až je měkký (asi 5 min.). Přidat rajčata, víno nebo vodu, bobkový list, tymián a sůl a pepř podle chuti. Dusit po 15 min.
... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Špenát s hruškami: Špenát v kastrolu pomalu rozmrazíme.
Pak, na větším plameni, odpaříme vodu
Na pánvi rozpustíme máslo a podusíme hrušky nakrájené na kostičky asi 10 minut.
Přidáme smetanu a ještě 10 minut dusíme.
... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Okurkové zelí: Salátové okurky oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a necháme odpočinout. Mezitim si na oleji zpěníme cibulku a dáme na ni rukou vymačkané zeli, osolíme, zamícháme, přidáme kmin a 2 lžíce ... ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kopřivy jako špenát: Vezmeme kbelík, rukavice a nůžky a najdeme mladé, čisté (pejsky neoznačené kopřivy). I namočené kopřivy pálí. Musí jich být více jak polovina kbelíku. Dobře je opereme a navážíme 750 g nebo to uděláme ... …více»
|
![]() |
19. 08. 2008 Zeleninová jídla
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kovbojské mrkve: Předehřát troubu na 180°C. Smíchat všechny ingredience, až na hrášek a nalít je do vymaštěné bábovkové formy asi 1,7 l objemu. Vložit do trouby a péct po 40-45 min., až je vše ztuhlé.
Vyklopit na m . ... …více»
|